Go to content

Main menu:

Forhold til doping

Aktuelt

DOPING

Medlemsskap i Den Sterke Stav innebærer at medløperne har et bevist forhold til doping.
Doping har lang tradisjon, helt fra den tiden da birkebeinerne gi på ski gjennom de nordiske skoger.
Stavens medløpere har tatt konsekvensen av dette til å gjøre seg sterk nok til å tåle slit og savn under de ekstreme forhold som ofte hersker under Stavens skifestivaler.
Det gjeveste dopingmidlet kalles "Rennsuppe", oppkalt etter rennene i hoppskiene til de som hoppet for første gang i Hudleklurk-bakken i 1786. Skiforeningen den Sterke Stav holder tradisjonen i hevd!



Oppskrift på

EKTE RENNSUPPE

(Nok til 15-20 medløpere)

Man finner frem en gryte som kan romme mer enn 6 liter væske.
Man tager og åbner 3 flasker rødvin, gjerne av ukjent opprinnelse.
Disse tømmer man skånsomt over i gryten, en om gangen, og under fullstendig stillhet slik at plaskingen fra grytens indre kan høres.
Derpå tar man frem en flaske som er kontrollert å være helt fylt med 60% sprit av beste kvalitet og virkningsgrad. Innholdet tømmes så skånsomt over i gryten.
Kontroller at rødvinen og spriten koser seg sammen.
Ro det hele noe ned ved å fylle de 3 tomme rødvinsflaskene med koldt kildevann. Tøm de så, uten spesielt seremoniell, over i gryten.
Tilsett så 20 spiseskjeer sukker (eller 16 spiseskjeer sukker og 32 biter suketter) i gryten.
Varm forsiktig opp til ca 40 grader og rør rundt inntil sukkeret er oppløst.
Deretter smakstilsettes suppen med godsakene malt nellik og malt kanel.
Prøvesmak hele tiden - jo oftere jo morsommere!


Her er oppskriften på den mindre populære
FALSK RENNSUPPE
(Nok i massevis, i alle fall til 5-8 medløpere)

Man finner frem en gryte som trolig ikke behøver å romme mer enn 3 liter væske.
Man tager og åbner en flaske solbærsirup, gjerne av norsk opprinnelse.
Denne tømmer man over i gryten uten megen støy, slik at plaskingen fra grytens indre ikke kan høres og minne en på hva en holder på med.
Fyll den tomme solbærsirupsflasken med koldt kildevann. Tøm den så over i gryten. Varm forsiktig opp til ca 40 grader.
Smakstilsett suppen med malt nellik og malt kanel.
Prøvesmak som nødvendig!



Avslutt lagingen av rennsuppe med et ønske om at også i år vil medløperne føle seg tilfredsstillende og velbehagelig dopet.

Åpne MS Excel - basert kalkulator for mengder/medløpere.

Back to content | Back to main menu